USB-station onderhoud & beheer

Veilig een USB-station verwijderen

Een USB-station loskoppelen van je computer tijdens het overbrengen of opslaan van gegevens kan leiden tot bestandscorruptie en/of het verlies van gegevens. Om dit te voorkomen volg onderstaande instructies op bij het loskoppelen van een USB-station.

Windows

Voor het veilig loskoppelen van een USB-apparaat, klik je op het pictogram 'Veilig Hardware Verwijderen' , en klik vervolgens op het apparaat dat je wenst te verwijderen. Windows zal een melding weergeven wanneer je het apparaat veilig kunt verwijderen.

Apple

Lokaliseer het pictogram van je externe opslagapparaat op het bureaublad. Sleep het pictogram naar de prullenbak, zodat dit verandert in een Eject-pictogram.

Problemen met overschrijven naar USB-stations op Windows & Mac - USB-station Formateren

Af en toe kunnen zich problemen voordoen tijdens het overschrijven van bestanden naar een nieuw USB-station. Om dergelijke problemen te voorkomen volg je onderstaande instructies op om je USB-station te formatteren voor gebruik.

Waarschuwing: gelieve er rekening mee te houden dat bij het formatteren alle bestaande gegevens op de schijf zullen worden gewist.

Windows

1. Sluit het USB-station aan
  2. Ga naar > Computer of > Deze Computer
  3. Klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer > Formatteren
  4. Als het formaat is geselecteerd beschikt je over een aantal opties. Zorg ervoor dat File System is ingesteld op 'FAT32'.
  5. Je ziet ook een veld om de naam van de schijf in te voeren. Kies een benaming van maximaal 11 karakters (dit kan later worden gewijzigd).
  6. Klik op Start en vervolgens op OK in het volgende pop-up venster.

Apple

1. Sluit het USB-station aan op je Mac en open vervolgens de Disk Utility app, die bevindt zich bij Programma's> Hulpprogramma's> Schijfhulpprogramma.
  2. Kies de schijf die je wenst te formatteren (voor zowel Mac als PC) uit de kolom aan de linkerkant.
  3. Open het tabblad Wissen. In het drop-down menu met formaten, kies je 'MS-DOS (FAT)', beter bekend als 'FAT32'.
  4. Nadat je het formaat hebt geselecteerd, ziet je een veld om de naam van de schijf in te voeren. Kies een benaming van maximaal 11 karakters (dit kan later worden gewijzigd).
  5. Klik op Wissen en bevestig de handeling in het volgende pop-up venster.

Nu kan de schijf worden afgelezen en beschreven met behulp van zowel Mac als Windows.